La recollida selectiva a l'Escala s'estanca en un 45,3% del total de residus recollits, dos punts menys que les mitjanes catalana i comarcal. Dos dels municipis que més reciclen a Catalunya són Albons (92,2%) i Verges (90,6%). Per a l'Agència Catalana de Residus cal aplicar sistemes de recollida selectiva més eficients, sobretot a les ciutats i municipis grans.
L'Escala va recollir l'any passat un total de 12.277 tones de residus, equivalent a 1167 quilos per habitant i any. D'aquestes, 5558 tones corresponen a recollida selectiva, és a dir, un 45,28% del total. Aquestes xifres representen una reculada respecte l'any 2021, quan s'havai arribat al 52,5%.Són unes xifres pitjors que les obtingudes a nivell comarcal i nacional. I és que l'índex de reciclatge a l'Escala està dos punts per sota del 47,28% de mitjana catalana, quasi idèntica a la mitjana de l'Alt Empordà (47,24%).Per comarques, les cinc amb millors resultats són la Conca de Barberà, Osona, Berguedà, Solsonès i Terra Alta. Un tret en comú és que les cinc tenen implantats sistemes eficients (recollida porta a porta o contenidors tancats amb identificació de l’usuari). Un altre característica és que s'incrementa la recollida selectiva en municipis de menys de 50 mil habitants (+6,6% en els últims cinc anys) mentre que en els 23 de més de 50 mil, creix només un 3,5%.Pel director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, ara és el moment de les ciutats i els municipis grans:
El rànquing de municipis que més reciclen està encapçalat per Vilablareix, Albons, Corçà, Sant Quirze Safaja i Verges, tots ells amb un punt en comú: la recollida porta a porta
I els que menys reciclen són Fígols, Cabrera d'Anoia, Maçanet de la Selva, Creixell i Isòvol.
De les quatre fraccions principals de recollida selectiva, l’orgànica, el vidre i els envasos han augmentat lleugerament respecte de l’any anterior. La fracció amb més increment són els envasos (7,0%), seguida del vidre (5,3%). La fracció orgànica creix menys, amb un 1,4%. En canvi, el paper disminueix un 4,5%.