Les obres de Daniel Lleixà, Josep Ministral, Ramon Pujolboira, Ricard Anson i Lluís Roura conflueixen a l'espai d'Albons dedicat al creador Pujolboira, que va traspassar ara fa 4 anys. La mostra copsa a través de la mirada personal de cada artista diferents paisatges i escenes de l'Empordà, sota el segell del reconegut Grup 69. De fet, el col·lectiu fou creat als anys vuitanta pels cinc pintors i entre els seus treballs més destacats es desplega el mural en homenatge a Salvador Dalí de Figueres, o la performance d'Empúries per reivindicar els Jocs Olímpics de Barcelona.
L'exposició instal·lada fins al 31 d'agost a l'Espai d'Art Pujolboira, s'estructura en sis seccions. En concret, cada integrant del Grup 69 compta amb un indret propi i a més, hi ha una paret que agrupa la mirada global dels seus creadors. Així doncs, hi dialoguen quadres de gran format de paisatges, amb peces de dimensions més reduïdes i de caràcter intimista. "És una ocasió única per veure les seves obres, ja que feia molts anys que no es reunien en un mateix espai", ha explicat Carme Jornet, presidenta de la Fundació Pujolboira.
La mostra resta oberta al públic en horari de caps de setmana i l'entrada és gratuïta. Aquest dissabte a les set de la tarda, l'Espai Pujolboira també acull la presentació del llibre "Històries d'Alcalde" escrit per Joan Armangué, que aprofundeix en la petjada del Grup 69 a l'Empordà.
L'Espai d'Art Pujolboira reuneix fins al 31 d'agost les obres del Grup 69. El col·lectiu integrat per cinc artistes empordanesos es va fundar als anys vuitanta, i es va donar a conèixer pel mural de Figueres en homenatge a Salvador Dalí o la performance d'Empúries reivindicant els Jocs Olímpics de Barcelona.