En Comú l'Escala proposa l'aplicació de una comunitat energètica de participació ciutadana pel municipi. L'objectiu es gestionar l'energia consumida i generada sense passar per les grans elèctriques. El dirigent dels Verds Joan Herrera posava com exemple El Prat de Llobregat.
Una trentena de persones han participat de la xerrada-debat proposada per En Comú l'Escala per explicar què són les comunitats energètiques de participació ciutadana, que cal no confondre amb les comunitats energètiques d'energies renovables.Una comunitat d'energies renovables s'encarrega de fomentar la instal·lació d'equipaments fotovoltaics que reverteixen a les xarxes de grans companyies l'energia generada.En canvi, una comunitat energètica de participació ciutadana és un conjunt de ciutadans i empreses que es constitueixen en una operadora, podent així regular internament preus de la llum que es consumeix i de la que es genera.És un cas que es dona al Prat de Llobregat, l'experiència que posava sobre la taula, Joan herrera, el que va ser dirigent de l'esquerra verda catalana i actualment director d’Energia i Medi Ambient a l’Ajuntament barceloní.L'alcaldable d'En Comú a l'Escala explicava la importància de poder posar preus a banda dels grans operadors.Per tal que el projecte funcioni cal la complicitat de l'administració municipal, les empreses i els ciutadans.
Albert Pons acabava explicant la satisfacció que suposa que ara mateix la sostenibilitat energètica sigui a la majoria dels programes de les formacions polítiques.