La cinquantena d'entitats de l'Escala participen de les activitats que s'organitzen durant l'any. A la Fira d'Entitats que es celebra a primers de maig acosten a tothom el que fan també buscant nous col·laboradors. La Fira és un format que proposava Rafel López quan va entrar de regidor i del que està prou satisfet.

L'equip de govern municipal de l'Escala elogia la tasca que es fa des de les entitats del municipi.El Regidor de Cultura Rafel López entén que és essencial la participació d'associacions i entitats en les activitats que s'organitzen durant l'any, i d'aquí que s'asseguri que s'hi continuarà donant suport.Un dia especial és el de la Fira d'Entitats, que el mateix Rafel López va transformar quan va agafar la responsabilitat de l'àrea.En aquell moment a l'homenatge només hi participaven les juntes de les associacions, des de llavors està oberta a tothom.

Les entitats veuen amb bons ulls la fira, tot i que voldrien poder mostrar molt més del que proposen.

Rafel López ho explicava a La Casa de la Vila de Canal 10 Empordà en l'últim programa de la legislatura.Es referia també a les beques de primavera i tardor, que enguany celebren 25 anys.Justament aquest divendres s'escollirà el guanyador de la primavera.