Des d'avui l’Escala tindrà un nou punt d’observació meteorològica, els alumnes de 6è de primària de l’Escola Empúries han muntat la seva pròpia estació. Un total de 46 nens i nenes han atés les explicacions sobre el funcionament que els ha fet, el meteòroleg de ràdio L’Escala, Sergi Corral.

La Maria i el Deymar, alumnes de sisé expliquen l’experiència.

Aquest observatori està instal·lat al pati de l’escola i consta d’un termòmetre, un higròmetre i un baròmetre situats dins d’una gàbia meteorològica. Els alumnes hauran d’aprendre a observar i registrar les dades cada dia. Els alumnes han rebut una explicació de tot l’instrumental per part de Sergi Corral, l’observador meteorològic de l’Escala i meteoroleg de Ràdio L’Escala. També els ha aconsellat sobre la instal·lació i l’ampliació del punt d’observació amb més instruments, com per exemple un pluviòmetre.

L’Escala compta amb una llarga serie d’observacions, que en el cas de la precipitació es remunta a l’any 1914. L’Institut del Pedró també havia tingut una estació meteorològica automàtica entre els anys 2003 i 2012, quan una violenta tramuntana el va malmetre definitivament