El nou sistema de competició que ha implantat la Federació Catalana de futbol per aquesta temporada a la Primera Catalana no ha acabat de convèncer. Els primers ascendiran a Tercera Divisió, del segon al cinquè ascendiran a la nova Superlliga i la resta descendiran a Primera i Segona Catalana. 

El tècnic del FC l'Escala, Arnau Sala, s'ha mostrat crític amb el sistema de competició d'aquest any a la categoria de Primera Catalana. Al grup 1 hi haurà setze equips, el primer classificat ascendirà a la Tercera Divisió i el segon, tercer, quart i cinquè jugaran a la Superlliga. 

També ascendirà a la nova categoria el guanyador de l'eliminatòria d'ascens que disputaran els dos sisens classificats amb millor coeficient. La resta es quedaran a la Primera, excepte els setzens classificats i els dos pitjors quinzens dels tres grups que descendiran directament a Segona Catalana.

Els equips que ascendeixin a la Superlliga tindrà com a conseqüència desplaçar-se per tota Catalunya la temporada vinent.

Els jugadors consideren que l'Escala és ja un equip que podria denominar-se d'històric a la Primera Catalana i que l'objectiu no ha de ser el de la permanència, sinó oscil·lar entre les cinc primeres posicions. 

El camí comença aquest diumenge a Manlleu.