El municipi de l'Escala ha estat escollit pel jurat dels premis Poble de l'Any de Catalunya, organitzats pel grup Prensa Ibérica, com a finalista al premi Millor Poble Marítim de l'Any. Es pot votar fins el 22 de setembre a la pàgina web millorpoble.cat.

Prensa Ibérica al costat d’El Periódico, Diari de Girona i Regió7 amb la seva nova iniciativa Premi Poble de l’Any, pretenen reconèixer i distingir a Catalunya l’esforç que ajuntaments, empreses i entitats civils realitzen en favor del progrés dels seus municipis. Es distingiran aquells pobles que apostin pel desenvolupament agrícola, tecnològic, digital, cultural i marítim. L'Escala s'havia presentat a dues categories, la de Millor Poble Cultural i la de Millor Poble Marítim, finalment ha resultat finalista d'aquesta segona categoria, com explica la Regidora de Promoció Econòmica i Turística, Marta Rodeja.

//TALL MARTA RODEJA//

Els tres finalistes del premi Millor Poble Marítim de l'Any a nivell de tot Catalunya són l'Escala, Tossa de Mar i Palamós. Tres pobles costaners amb un gran patrimoni mariner i molta història relacionada amb la pesca i amb el mar. Marta Rodeja.

//TALL MARTA RODEJA//

El passat 1 de setembre el jurat va deliverar i va decidir els finalistes. Aquest dilluns 5 de setembre s'ha obert el vot popular a través de la pàgina web millorpoble.cat que s'allargarà fins el proper 22 de setembre. Des de l'Ajuntament encoratgen a la població a votar perquè l'Escala sigui el Millor Poble Marítim de la l'Any 2022. Marta Rodeja.

//TALL MARTA RODEJA//

L’Escala és un municipi amb unes fortes arrels marineres, amb la prestigiosa anxova de l’Escala com a standard gastronòmic. Té un dels principals ports pesquers de peix blau i un fort sector de nàutica esportiva i recreativa. A més, té un gran patrimoni històric a Empúries, celebra festivitats marineres com la Festa de la Sal i la Festa de l'Anxova i va emprenent noves iniciatives com la campanya Viu en Blau, que s'ha posat en marxa aquest any, o la recuperació d'antigues embarcacions històriques com la Barca Paca. Per l'Escala seria un honor guanyar aquest guardó, com afirma la Regidora de Promoció Econòmica i Turística, Marta Rodeja.

//TALL MARTA RODEJA//

La gala de lliurement de premis es durà a terme el proper 27 de setembre.