El Museu Arqueològic d'Empúries recupera la visita dramatitzada 'Lucilla, una meuca romana', una ruta que apropa als visitants del jaciment al sexe de l'antiguitat llatina a mà d'una prostituta romana. Entre les restes arqueològiques, Lucila dóna a conèixer els detalls més picants de la vida dels romans mentra mostra la ciutat d'Emporiae. 

L'agenda de visites del Museu Arqueològic d'Empúries torna a afegir en el seu programa una de les rutes més picants, 'Lucilla, una meuca romana'. La visita dramatitzada explica la vida de LucilLa, una esclava de Tarraco que arriba a Emporiae ja retirada. Acompanyant els visitants, la protagonista d'aquesta història dóna a conèixer els detalls sobre la sexualitat, la prostutició i la pràctica sexual en l'època romana.

Lucilla ja es un personatge conegut a Empúries. Va arribar l'any 2015 amb l'exposició itinerant 'El sexe a l'Época Romana', dirigida i coordinada pel Museu de Badalona. Aquest any, sense exposició, el personatge de la meuca romana ha tornat a Empúries a explicar la seva història.

La visita s'ha fet a la ciutat romana, començant a la muralla amb el reconegut 'phalus'. La ruta va seguir al criptopòrtic a on la protagonista va desvetllar els secrets dels amants i les relacions il·legítimes de l'època romana. Lucilla també va donar detalls sobre les enfermetats de transmissió sexual, els embarassos no desitjats i dades sobre la regulació de la prostitució. La visita va continuar per les termes acabant al persitil dels jardins del jaciment a on es va degustar un vi dolç afrodisíac.