La platja de l'Illa Mateua tancada des d'aquest cap de setmana per un despreniment de roques continuarà acordonada fins que Generalitat i Costes determinin si cal assegurar la zona-. El despreniment va tenir lloc aquest cap de setmana i ha obligat a l'Ajuntament de l'Escala a tallar els accessos a la platja i senyalitzar el perill.



Un despreniment de roques aquest cap de setmana manté la platja de l'ILla Mateua tancada i senyalitzada davant del perilll . L'ajuntament de l'Escala s'ha vist obligat a restringir-ne l'accés davant la fragilitat de la zona i el perill de possibles nous despreniments. El consistori ha senyalitzat la platja amb cartells informatius a les escales d’accés en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) advertint del risc de nous despreniments. Però també ha enviat dos informes a la Direcció de Costes i el Parc Natural del Montgrí per saber si cal instal·lar-hi una malla de protecció com ja s'ha col·locat en altres punts. Així ho ha explicat l'alcalde Josep Bofiill

Tot i les mesures, però, alguns banyistes continuen saltant-se la prohibició Aquesta cala està situada a peu de penya-segat. La zona, formada sobretot per còdols i roques, ja es va protegir parcialment amb unes malles de retenció fa anys, però fins ara no s’havia considerat necessari actuar també a la zona d’accés, en què l’alçada del penya-segat és molt inferior. Ara s'està a l'espera de la resposta de Costes i el Parc Natural del Montgrí per determinar les properes actuacions i poder reobrir la platja si és possible.