L’Ajuntament de l’Escala inaugurarà l’exposició “Joan Massanet de l’Escala. L’alquimista d’avantguarda en el mar d’Empúries. Entre el surrealisme i la pintura matèrica” coincidint amb la Festa Major a l'Alfolí de la Sal. La mostra reunirà una quarentena d'obres, algunes d'elles mai exposades.

L'exposició "Joan Massanet de l’Escala. L’alquimista d’avantguarda en el mar d’Empúries. Entre el surrealisme i la pintura matèrica” s'inaugurarà a l'Alfolí de Sal el pròxim 31 d'agost amb motiu de la Festa Major. La mostra aplegarà diverses etapes del pintor i diverses obres mai exposades. 

 

La comissària de l'exposició serà la historiadora de l’art i Doctora en Humanitats, Mariona Seguranyes, que ens ha explicat que Massanet era una personatge molt discret. 

 

Massanet, nascut a l'Armentera el 1899, es trasllada a l'Escala amb només dos anys arran de la mort de la seva mare. Una de les obres més rellevants i que mostra tot el seu potencial és l'HIpnose. Paral·lelament s’està treballant amb un llibre-catàleg que aplegarà bona part de l’obra localitzada, i amb un estudi a cura de la seva comissària que està previst presentar aquesta tardor.