Una trentena de tripulacions participaran a la Ruta de la Tramuntana, aquesta regata tradicional per aquesta època de l'any que comença al Club Nàutic El Balís, ubicat a Sant Andreu de Llavaneres, i culmina al Club Nàutic l'Escala. I la segona part del recorregut serà amb sortida i arribada a l'Escala. Dues regates en una.

Aquest divendres, la Ruta de la Tramuntana és la protagonista. Arriba a l'edició vint-i-nou i el punt de sortida serà el Club Nàutic el Balís, situat a Sant Andreu de Llavaneres, i el d'arribada el Club Nàutic l'Escala. Entre un punt i l'altre, cinquanta-quatre milles nàutiques de distància, que serien uns cent quilòmetres.  

La regata de creuer viu una segona joventut amb canvis que es van introduïr l'any passat i és que es va afegir una segona etapa per gaudir de la navegació al Mar d'Empúries, que durà les trenta tripulacions, dissabte, fins a la Massa d'Oros. Sens dubte que serà tot un repte pels amants de l'aventura. 

L'entrega dels trofeus del Trofeu Mar d'Empúries - la Ruta de la Tramuntana serà dissabte a dos quarts de nou a la sala polivalent del Club Nàutic l'Escala. Esdeveniments com l'Escalagde, la mateixa Ruta de la Tramuntana i l'Interclubs, que es farà a finals d'estiu, ajuden a posicionar l'Escala al mapa.

I diumenge, el club ha organitzat una nova edició del "Mulla't per l'esclerosi múltiple" sortida amb caiac i pàdel surf de dos quarts de deu fins a dos quarts de dues. L'activitat té un cost de deu euros i la recaptació anirà íntegrament a la Fundació FEM.