L'Escala segueix atenent els refugiats ucraïnesos que escapen de la guerra, la majoria amb el suport de Creu Roja. Ara mateix un total de 23 famílies viuen a l'Escala. Empreses i particulars hi aporten el seu gra de sorra.

Des de principis de març a l'Escala s'han atès 31 famílies, un total de 91 persones refugiades de la guerra d'Ucraïna.D'aquestes, ara mateix a l'Escala en hi viuen 66, en cases pròpies, de lloguer o amb familiars i amics.Algunes estan pendents del Programa Refugi de Creu Roja i la resta, 21 famílies,  es queden a viure a l'Escala almenys fins que ni millori la situació al seu país.El 40 per cent són nens i dels adults un 70 per cent són dones.En primer lloc s'avalua la situació dels refugiats.Amb la informació recollida, que es comparteix a nivell català, i vist si els refugiats opten per quedar-se o acollir-se al Programa Refugi se'ls mostren els serveis dels que poden disposar.

També es dona l'opció d'empadronament i d'optar als serveis de la sanitat pública.A finals de març, principis d'abril, el nombre de refugiats que van arribar al municipi va caure de manera important, convertint-se en un petit degoteig.Pel que fa a  l'accés al Programa Refugi de Creu Roja s'ha anat complicant  i ha passat d'uns dies a principis de març a prop d'un mes actualment.Des de Serveis Socials i l'ajuntament de l'Escala s'ha volgut agrair la solidaritat de particulars i empreses que han ajudat en el que han pogut.

Un dels casos és el d'en Pep Ayala, responsable del Bar del Casal del Jubilat, que va decidir ajudar fent dinar i sopar a una mare i el seu fill. La situació de refugiats, tot i que agraeixen el suport que reben, no és de cap manera  el que ells voldrien.Tenen l'esperança de torna aviat al seu país.