La variant Omicron de la COVID porta al límit l'Area Bàsica de Salut de l'Escala. Els casos han augmentat de manera important la última setmana a conseqüència de les Festes de Nadal i del retorn a l'escola. Es demana que tothom  es vacuni.

La sisena onada de la COVID  està posant al límit l'atenció primària.L'ABS de Escala no és una excepció. A la feina habitual s'hi sumen els casos de COVID,  les tramitacions de baixes, testos, patalogies que no poden quedar enrere i també professionals contagiats que estan de baixa.150 casos a última setmana ho posen realment difícil.Pel que fa a l'Hospital de Figueres, la variant Omicron, menys agressiva,  fa que la tensió sigui més a planta que no pas a la UCI.Això no resta perill a les persones que ja tenen patologies prèvies, i és que al ser molt més contagiosa incrementa la possibilitat que les persones més vulnerables puguin agafar COVID. Per franges d'edat la incidència ha canviat i es relaciona de manera important amb el retorn a l'escola.

El nou protocol a les escoles per a menors de 5 anys recomana fer testos en cas de positius a les classes. Ahir dimecres a la tarda van anar al CAP a fer testos alumnes grups de P1, P4 i P5 de les escoles del municipi.S'ha demostrat que la vacunació és un factor important per evitar acabar a l'hospital.En algunes franges d'edat l'Escala està molt per sota de la regió sanitària de Girona i de Catalunya.Es demana que tothom es vacuni.

A l'Escala s'han programat vacunacions massives aquest dijous 13, el dimecres 19 i el dijous 27 a la tarda, a les 4 amb cita prèvia i de 5 a 7 sense cita.