Les vendes de loteria de Nadal recuperen el nivell de vendes d'abans de la pandèmia. A l'Escala s'han esgotat la majoria de números emblemàtics, així com els 13, els 7 o els 15. Tot i el bon moment, els venedors de loteria amenacen amb una nova vaga del gremi els dies 22, 23 i 24. Un fet que pot bloquejar el pagament dels premis del Sorteig de Nadal.

L'increment generalitzat de vendes de loteria de Nadal que s'observa al llarg d'aquesta campanya de Nadal ha retornat l'optimisme a les administracions, que confien que podran tancar la campanya a uns nivells similars o fins i tot superiors als del 2019. L'Escala segueix la línia general de la resta d'administracions, així ho han viscut els responsables de L'Anxova Milionària. 

 

La demanda de butlletes ha anat creixent a mesura que s'han anat relaxant les restriccions, i això s'ha notat a finestreta i amb la recuperació de les comandes per part de bars i restaurants, després que l'any passat no en van adquirir o en van vendre molt pocs.

 

El que no canvi mai són les predileccions per certs números. Com cada any hi ha números o terminacions molt buscades. Un dels números més buscats en general a tots els punts de venda ha estat el 19.921, data en què va entrar en erupció el volcà de la Palma.

 

Des de l'administració número 1 de l'Escala, s'espera amb ganes aquest sorteig i poder repartir aquest any sí sort al poble. 

 

I tot i l'alegria per l'imminent sorteig de Nadal, el gremi de loters no passa pel seu millor moment, de fet amenacen amb una gran vaga els dies 22,23 i 24 un fet que bloquejaria els pagaments dels premis del sorteig del dia 22 de desembre. Una protesta que es basa en les comissions que reben per cada venda d'un dècim. I és que, el percentatge que rep el venedor de loteria de cada dècim és d'un 5%, el que equival a 80 cèntims per cada bitllet, una comissió que porta congelada des de fa pràcticament dues dècades.

De moment les negociacions amb Loteries i Apostes de l'Estat estan obertes, però sembla que l'acord està lluny. Els loters acceptarien una pujada de dos punts en la comissió, que passaria al 6%, per la qual cosa s'emportarien 1,2 euros per dècim.