Torna el festival de música Clàssics l'Escala-Empúries. El tret de sortida serà el 5 de juny amb el pianista Pere Puig Griessenberger i s’allargarà fins als volts de Nadal. El festival centra els seus esforços en el talent nacional i amb propostes musicals per al reconfort.

L’Associació Pau Casals de l’Empordà reprèn el seu icònic Festival Clàssics L’Escala-Empúries a partir del 5 de juny. En total hi haurà 9 propostes musicals, del barroc al jazz, fins el 4 de desembre, amb la voluntat de recuperar el certamen que es va haver de suspendre l'any passat a causa de la pandèmia. 

L’aposta distintiva d’enguany, que compta amb caps de cartell com Pere Puig Griessenberger, Anna Urpina, Eva del Campo, Nora Bosch, Masimo Folliero, Gradus Jazz o Festival Chamber Orchestra, és fomentar el talent nacional i la música de cambra, amb una visió artística que vol esdevenir una font de reconfort a través de la música. Després de 28 anys d’història, el festival presenta enguany, una programació adaptada a les circumstàncies actuals, amb un nombre de concerts més reduït, però amb grans propostes que fomenten la intimitat i la proximitat.

L'Esglèsia de Sant Martí d'Empúries i el pati de l'Alfolí de la Sal són els dos escenaris escollits. 

Els nou concerts que s’oferiran abracen un repertori que va des de la música antiga al jazz. Els cinc concerts per piano es converteixen en cinc cares de l’instrument rei, que exploraran la literatura russa, francesa, espanyola, sense oblidar el gran compositor per a piano del Romanticisme, Chopin. També hi haurà tres propostes de cambra que oferiran una fusió de folklore i jazz, una aposta refrescant per a piano, baix i bateria que trenca motlles a partir d’aprofundir en les arrels. El violí d’Anna Urpina, clavicèmbal d’Eva del Campo i el violoncel de Guillermo Turina, nét del compositor Joaquín Turina, presentaran delícies barroques com les de Biber, Castello, de la Guerre i Handel. Finalment, el 14 d’agost ens trobem amb l’esperat retorn de la Festival Chamber Orchestra, sota la batuta de Horst Sohm i Johanna Röhrig al violí solista, acompanyats de músics d’orquestres catalanes i franceses.

Les entrades es poden es poden comprar online al web www.atrapalo.com fins al dia abans del concert i també es poden adquirir a taquilla una hora abans de cada concert. Es pot fer inscripció prèvia a través d’aquest link (inscripcions.lescala.cat), i el pagament es fa a les taquilles el mateix dia del concer. Per a més informació sobre l’adquisició de les entrades, es pot trucar al 972 774 848 (opció 3) i a l’Oficina de Turisme de l’Escala (972 770 603).