Dissabte en el marc de les 12enes Jornades del Centre d'Estudis Escalencs, es presentarà el número 105 de la revista Fulls d'Història Local, dedicat a l'antiga simbologia de protecció contra els mals esperits a les cases de l'Escala, al MASLE.

Després del Triumvirat, arriben, aquest cap de setmana, noves activitats a l'Escala. Enguany, la 12ena edició de les Jornades del Centre d'Estudis Escalencs, està dedicada al riu Fluvià, a El Molí de Sant Vicenç de l'Escala i a la simbologia de protecció. Es per això, que aquest dissabte es presentarà al Museu de l'Anxova i de la Sal el número 105 de la revista 'Fulls d'Història Local', que està dedicat a la simbologia de protecció contra els mals esperits a les cases de l'Escala. Tot seguit, es farà una ruta guiada a diverses cases del municipi on es conserva aquesta simbologia. 

Enguany, les Jornades del Centre d'Estudis Escalencs,  s'han hagut d'adaptar a la pandèmia, i des del MASLE s'ha apostat per un format més reduït i per aquest motiu, aquesta activitat es concentra en un sol dia, i cal fer-ne reserva prèvia.

A l'abril va tenir lloc la primera part de les activitats, dedicades al riu Fluvià, amb la inauguració de l'exposició 'Fluvius' i que es pot visitar al MASLE fins l'1 de juliol. Una exposició que serà itinerant per diversos museus gironins. La següent activitat, serà el 22 de maig, amb una visita guiada al Molí de Sant Vicenç i la presentació del llibre 'El Molí de Sant Vicenç de l'Escala', de la col·lecció Viu el patrimoni de l'Escala i editat amb motiu del 125è aniversari de la instal·lació de la central elèctrica. I finalment, les Jornades posaran el seu punt final, el dissabte 19 de juny, amb un taller de pedra seca al camí de Vilanera i les Corts amb l'Associació Prat Comú. 

Cal recordar que per participar a totes les activitats previstes és oberta a tothom, però cal inscriure's a: inscripcions.lescala.cat o al 972 77 68 15.