La càtedra Víctor Català, es reuneix amb l’Ajuntament de l’Escala per reactivar les activitats que es van haver de suspendre a causa de la pandèmia. Entre les més destacades, unes jornades sobre les escriptores amb pseudònim masculí a l’Escala.

L'Ajuntament de l'Escala i la Càtedra Víctor Català s'han reunit per reactivar les activitats de la càtedra que es van haver de suspendre a causa de la pandèmia. L'objectiu és que aquest 2021 sigui l'any d'eclosió de la càtedra i que es pugui mostrar al públic general la feina que s'està fent entorn de l'obra i patrimoni artístic de la Víctor Català.

Entre el actes que s'estan preparant, hi ha unes jornades de debat sobre les escriptores i els pseudònims masculins a l'Alfolí de la Sal. Aquestes, ja es van haver de suspendre en un parell d'ocasions a causa de la Covid. 

A més, la càtedra ha presentat, també, a l'estudiant de 4rt de Grau en Comunicació Cultural de la Universitat de Girona, qui s'incorpora a l'equip de l'Alfolí de la Sal per començar la digitalització de tot el fons de la Víctor Català que es troba a l'Arxiu Municipal. 

El vincle de la Víctor Català amb el municipi, actualment, s’aferma encara més amb la donació del fons personal de l’escriptora a l’Ajuntament de l’Escala per part del seu hereu legal, Lluís Albert.

La càtedra, neix al 2019 amb motiu de la commemoració del 150è aniversari del naixement de Caterina Albert i després que l’important fons personal de l’escriptora passés a ser propietat del municipi de l’Escala, la Universitat de Girona i l’Ajuntament de l’Escala treballen conjuntament per a promoure la recerca i divulgació de l’obra literària, artística i intel·lectual de Víctor Català.