En el marc de la primera cursa social ciclista de Bellcaire d'Empordà, 200 corredors passaran per l'Escala aquest diumenge. La cursa té permís de la Generalitat i de la Federació Espanyola de Ciclisme per poder disputar-se, malgrat les restriccions anti-covid actuals. 

El proper diumenge 31 de gener, Bellcaire d’Empordà inaugura la pretemporada ciclista a les comarques de Girona amb una cursa que tindrà pas per l'Escala. El circuit previst, és de 13 quilòmetres i enllaçarà Bellcaire amb Albons, l'Escala i tornada a Bellcaire, que serà el punt d'inici i final de la cursa. Concretament a l'Escala passaran per la GI-623, que per situar-nos, és la carretera que enllaça la rotonda on es troba El Molí de l'Escala amb el polígon industrial. Els ciclistes hauran de fer fins a 6 voltes a aquest circuit, per completar el recorregut previst de 78 quilòmetres. La sortida serà a les 10 del matí, i es preveu una durada de 2 hores. 

La cursa tindrà una alta participació, amb 200 ciclistes, ja què en un dia es van omplir les places per poder participar-hi. Aquesta competició es podrà disputar, ja que s'ha inscrit al calendari de la categoria Nacional de la Federació Espanyola de Ciclisme i per tant, es tracta d'una competició estatal i la normativa permet que aquests tipus de competicions es puguin disputar. A més a més, també compta amb el permís del Procicat, malgrat les restriccions per disputar competicions esportives d'àmbit català. L'organització, de la mà del Club Ciclista Nou Empordà Bikes, amb seu a l'Escala, ha previst fins el darrer detall tots els punts exigits per fer segura la cursa seguint el Protocol Covid-19 que estableix la Federació Catalana de Ciclisme. Per la seva part, l'Ajuntament de Bellcaire, assegura que s'han revisat i es compleixen totes les normatives establertes per la Generalitat de Catalunya. 

Aquesta cursa inaugura la pre-temporada ciclista de la Federació Catalana que està treballant per pofer oferir un calendari, en totes les seves modalitats , quan les condicions sanitaries millorin.