El regatista Gerard Marín confessa que el seu projecte Mini Transat és guanyador. L'escalenc, que competirà per tercera vegada en aquesta aventura, té molt bones sensacions. Aquesta experiència, que consistirà a creuar l'oceà Atlàntic, la farà en solitari, sense assistència i sense tenir en contacte amb la terra.

El repte del regatista Gerard Marín és estar al setembre a Les Sables d'Olonne per fer la Mini Transat, una aventura que consisteix a creuar l'oceà Atlàntic. Per ell fer aquesta regata és tornar als orígens de tot navegant oceànic.

L'aventura tindria dues etapes. Les Sables d'Olonne - Canàries i després Canàries - Guadalupe. Això son 4.000 milles nàutiques, que equival a uns 7.500 quilòmetres. Entre una etapa i una altra passaran tres setmanes. Tot per evitar les borrasques i els huracans. 

Gerard Marín és un amant dels projectes competitius i considera que el seu és guanyador.

L'opció més fàcil hauria estat comprar o llogar un vaixell per l'ocasió, però Marín ha preferit construir la seva pròpia embarcació, uns treballs que han tingut una durada d'un any.

Per optar a travessar l'oceà ha de completar 1.500 milles nàutiques. Ara ja en té fetes 500 i les que li queden les farà a Barcelona i Marsella.