Mor Rubén Gil, pastor de l’Església Evangèlica Baptista de l’Escala del 1995 al 2017. Gil havia liderat el programa setmanal “Un desafiament a la consciència” a Ràdio l’Escala.

Aquesta matinada passada ha mort a l'hospital Josep Trueta de Girona Rubén Gil i Pendón, el qui havia estat pastor de l'església evangèlica baptista de l'Escala de 1995 a 2017. Llicenciat en filosofia i lletres, havia exercit també de periodista en diversos països llatinoamericans i els Estats Units. Doctor honoris causa pel "Defenders Theological Seminary" de PuertoRico, membre d'honor de l'Acadèmia de Ciencies humanístiques a la República Dominicana i Mèxic. Ciutadà d'Honor de la ciutat de Miami i dels estats de Florida i Texas, als Estats Units.Abans d'exercir com a pastor a l'Església Baptista de l'Escala, ho havia fet a Albacete, Alacant o Molins de Rei. Gil va ser una figura destacada en l'àmbit evangèlic espanyol, essent escollit l'any 1974 secretari executiu del Congrés Ibèric d'Evangelització.En l'àmbit periodístic va fer fundador i director de la revista "Pueblo Protestante" i del programa "Un desafio a la Conciencia" que es va emetre per Radio Intercontinental de Madrid. Va ser director de l'ICC (Instituto de Comunicación Cristiana) i president de l'AEPE (Asociación Española de Prensa Evangéilica).Va culminar la seva carrera com a pastor honorari de l'Església Evangèlica de l'Escala, on va exercir des del 1995 fins a 2017, quan va ser rellevat per Pepeluís Sánchez, que avui el recordava amb aquestes paraules.

La cerimònia de comiat es farà a la seu de l'església evangèlica de l'Escala, al carrer de Gràcia, si bé a hores d'ara encara no s'ha informat de l'hora.

A l'Escala, només arribar-hi el 1995, Rubén Gil va voler mantenir la seva activitat en els mitjans de comunicació. A la ràdio local va portar-hi el seu històric "Desafio a la conciencia" adaptant-lo com a "Un desafiament a la consciència". La primera emissió es va fer el 4 de novembre de 1995. La salutació sonava així: