Al llarg del temps, el FC l'Escala ha anat produïnt jugadors, però també molts entrenadors. La gran majoria de tècnics no tenen cabuda al club perquè no els pot absorbir tots i molts d'ells proven sort a d'altres municipis veïns. Això fa que s'exporti producte escalenc a la comarca i fins i tot a la província de Girona.

Xavi Carmona és un dels molts entrenadors escalencs que entrena lluny del Nou Miramar. Aquesta serà la seva tercera temporada consecutiva a Viladamat, nou equip de Tercera Catalana. El tècnic, que entrena equips del futbol base anxover, assegura que el FC l'Escala, al llarg del temps, ha anat creant, a banda de jugadors, molts entrenadors fins que ha arribat un punt que el club no els podia absorbir tots i això ha fet que diversos tècnics hagin anat a provar sort a altres poblacions. 

Altres exemples son Pitu Batlle ara entrenant el Banyoles de Tercera Divisió, però anteriorment al Sant Pere Pescador, Gironès Sàbat, Palamós, Llagostera i Verges, i Gabri Maragall que ha deixat el Porqueres, però ha dirigit equips com el Figueres B, AE Roses i Sant Pere Pescador. I Marc Colomeda 'Marquet' ha format part de la família de l'AE Roses.

I ja més enrere en el temps, Robert Figueras havia estat entrenant al Torroella de Montgrí, Josep Bruguera 'Salvat' ha portat les regnes del Jafre, Sant Pere Pescador i Albons i Josep Lluís Pérez 'Pozo' a l'AE Roses. També Marc Bosch, que ha conduït els infantils de la Bisbal de Divisió d'Honor amb Xavi Alonso que també ha estat entrenador del Peralada, UE Figueres i Penya Unionista Figueres. I Raul Ibañez, després d'una temporada i mitja, també al PUF, retornà a l'Escala juntament amb Alonso. Destacar que Ibañez ha dirigit des de l'octubre els entrenaments femenins del club escalenc.

També Quim Mas que va entrenar el juvenil A de la UE Figueres, Marque pare que va estar a l'Armentera i Bellcaire i per últim Eloy Lagares que va dirigir el Bellcaire i l'Albons.