El govern municipal engega l'elaboració d'un pla de xoc per pal·liar els efectes de la crisi provocada per la pandèmia. Per a elaborar-lo, obre converses per implicar-hi els grups de l'oposició, el sector turístic i el comercial.

La crisi provocada pel coronavirus ha obligat al Govern central a prendre mesures de xoc per garantir el manteniment de les famílies durant la pandèmia. Pel que fa a la política municipal, també treballa per fer la tornada a la 'nova normalitat' amb les màximes garanties. Des de l'Ajuntament de l'Escala s'està treballant en l'elaboració d'un pla de xoc per fer front a la crisi coronavirus. Un document que ha de recollir les millors solucions pel teixit social i econòmic de l'Escala.

Unes propostes, que seran compartides amb tots els grups municipals amb l'objectiu de redactar un pla de xoc per fer front a l'impacte de la crisi sanitària i social provocada per la Covid-19.

El consistori contractarà petites empreses i autònoms dels diferents sectors del municipi, per així recollir dades de primera mà i traçar els punts principals del pla per combatre els efectes de l'aturada. Les mesures estaran especialment orientades a reactivar els negocis i engegar de nou el motor econòmic del municipi.

Un punt especial del pla de xoc serà les ajudes al sector turístic i la creació d'estratègies de promoció, per tal de tornar a situar l'Escala com a destinació d'excel·lència.

Des que va començar l'estat d'alarma, s'han flexibilitzat o posposat els pagaments d'impostos, taxes i activitats públiques.

Entre les mesures que ha adoptat l'Ajuntament de l'Escala vinculades a la situació d'excepcionalitat, hi ha l'endarreriment dels terminis per pagar diferents tributs, així com facilitar el fraccionament o ajornament a aquelles persones que ho han necessitat.