El temporal de pluja i de llevant deixa més de 150 litres per metre quadrat a l'Escala i provoca talls ocasionals en les zones més habituals: Montgó, Riells, Rec del Molí i el Riuet, així com nombrosos casos d'inundació en baixos i garatges particulars.

El temporal de llevant i pluja ha estat de primera categoria, amb puntes d'una intensitat de més de cinc litres per metre quadrat per minut. Això, a l'Escala ha ocasionat problemes en els punts habituals, especialment les de cotes més baixes com Montgó, on el sistema de bombes s'ha fet insuficient per bombar tota l'aigua acumulada. La zona ha estat tallada des d'ahir a la tarda i tot just ara començava a recuperar la normalitat. S'ha hagut de tallar la circulació a l'avinguda Francesc Macià i el rec del molí desbordava el seu cabal a l'aparcament de La Vaixella, que a migdia encara estava absolutament inundat.L'extrem nord del municipi, a la zona del Riuet, les afectacions també eren importants amb acumulació d'aigua que feia totalment impracticables els carrers del barri i la carretera anomenada "dels campings" tallada.Des de les primeres pluges d'ahir a primera hora de la tarda s'han produit nombrosos talls esporàdics en punts com l'avinguda Montgó, el carrer del Puig, carrer Sant Feliu, Beget, Ricardell  i d'altres. Talls que, en més d'un cas, ha afectat baixos o garatges de cases particulars, així com aturades i entrada d'aigua a l'interior de vehicles.A la pluja s'hi ha afegit el problema dels talls de llums més o menys constants des d'ahir a la tarda. Especialment important un tall que ha mantingut la zona del camp de futbol, amb l'escola l'Esculapi i l'escola bressol Ballmanetes, que han estat sense llum fins a mig matí.

Les afectacions han deixat destrosses evidents. No pas superiors a altres episodis de pluja intensos, però els danys materials han estat considerables. Un de destacat, al carrer Beget, on el temporal ha fet caure un arbre al mig del carrer, que avui s'estava retirant.

El temporal era avisat fa dies. És per això que ja ahir es van activar els protocols per episodis de pluges intenses, consistents sobretot en neteja i obertura d'embornals i tapes de registre.

Aquesta és la situació de danys i afectacions provocats per la pluja. Però fins a quin punt s'ha tractat d'un episodi extraordinari de llevant? Per a saber-ne més, connectem amb el nostre home del temps, Sergi Corral. Sergi, bon dia,

De bon matí portàvem acumulats més de 150mm, amb moments puntuals de gran intensitat (5mm/minut). Hem viscut un episodi històric de pluja i temporal? 

Amb quins episodis passats podríem comparar aquest temporal?

A dia d'avui, podem donar l'episodi per acabat? Avui ja remet el temporal?

Gràcies, Sergi. Seguim parlant-ne a l'apartat de previsió meteorològica.

Els efectes d'aquest episodi a la xarxa viària més propera a l'Escala ha deixat talls en punts com la carretera GIV-6321 entre Bellcaire i Albons; a la C-31 a l'alçada d'Ullà; a la GIV-63012 al terme de l'Armentera; a la GIV-6216 al terme de Sant Pere Pescador; i a la GIV-6223 en terme de Vilopriu entre d'altres.