L'Escala acull el taller infantil de pesca sostenible i residus al mar, una iniciativa per promoure la sostenibilitat del medi marí i la necessitat de cuidar tots junts el medi ambient.
L'Escala ha acollit el taller infantil de pesca sostenible i residus al mar, una activitat organitzada des del Grup d'Acció Local Pesquer de la Costa Brava amb la finalitat de promoure la sostenibilitat del medi marí, donar a conèixer les diferents arts de pesca sostenible i la problemàtica que generen els residus abocats al mar, especialment el plàstic. Aquests tallers, són possibles a l'esforç pedagògic del GALP i del pescador artesanal i còmic Salva Manera.
{{ tall
-- Salva Manera Responsable del Taller
}}
Es tracta d'unes activitats lúdiques per tal que el públic infantil entengui la necessitat de ser respectuosos amb l'ecosistema marí, en benefici de la seva sostenibilitat. Amb aquesta jornada el públic familiar conèixer els diferents tipus de pesca que es practiquen a la costa mediterrània, les talles mínimes de comercialització, les principals espècies de peix i marisc i molt més.
Els tallers s'adapten a l'edat del públic, i s'encaixen en els diferents municipis mariners, en són exemples Sant Feliu de Guíxols, L'Escala o Palamós. Des del GALP Costa Brava, treballen dia a dia per la pesca sostenible, el foment dels productes pesquers, garantir la comercialització i la preservació dels recursos marins. Una tasca que el sector pesquer cada dia té més present.
{{ tall
Anna Masdeu Gerent GALP Costa Brava }}
Un pas important per aconseguir una pesca sostenible, digne i garantir un comerç és saber cuinar tota mena de peix. D'un temps cap aquí s'han deixat de comercialitzar i cuinar espècies per considerar-les de poca qualitat gastronòmica, un fet negatiu des de tots els punts de vista.
Aquests tallers són activitats co-finançades pel Fons Europeu marítim i de la Pesca, i també per la Generalitat.