Els cinc centres d'immersió subaquàtica de l'Escala es coordinen per participar en una nova neteja del fons marí. Es farà dissabte, és coordinada amb la neteja que es fa a tot el litroal de l'estat i les inscripcions son encara obertes.

Mateua Dive, Dive Paradís, Orca Diving, Diving Grassi Sub i Scuba Alegre, sota el paraigües de l'Associació d'Activitats Subaquàtiques de l'Escala participaran dissabte vinent a la gran recollida de deixalles del fons marí. És una neteja adscrita al projecte Libera, creat el 2017 per l'ONG ambiental SEO/BirdLife i Ecoembes, organització mediambiental sense ànim de lucre que promou l'economia circular a través del reciclatge dels envasos.

L'objectiu de la iniciativa és conscienciar i mobilitzar la població per mantenir els espais naturals lliures de deixalles i que poguem, així, alliberar molta més vida en favor de la biodiversitat.

A l'Escala, aquesta recollida s'acota a l'espai submarí on, tot i tenir un entorn molt menys afectat que en altres indrets, l'impacte dels plàstics i altres deixalles es considera ja altíssim.

Per poder participar en aquesta recollida subaquàtica cal tenir nocions de submarinisme i apuntar-se prèviament. Les inscripcions es poden fer fins divendres al correu ctrsub65@hotmail.com o al telèfon de Carles Torras 639617317. Les embarcacions participants sortiran de port a les nou del matí de dissabte i la tornada es preveu pels volts de migdia.