El debat nacional marca el cap de setmana de Junts per Catalunya. Robert Bosch ha estat acompanyat del politòleg Ramón Cotarello, del conseller Jordi Puigneró i de Jami Matamala, tot fent evident la forta influència de la política nacional en aquestes eleccions municipals.

El cap de setmana s'iniciava per a Junts per l'Escala amb la presentació del llibre "Discurso a la nación catalana" del politòleg Ramón Cotarello. Un llibre on Cotarello feia evident com l'objectiu comú de tots els independentistes es juga també a les eleccions municipals.

Una presentació que Bosch posava a l'eix central de la campanya, tot i reconèixer les diferències ideològiques que els separen.

L'itinerari del cap de setmana feia una aturada, dissabte, a la sala d'actes municipal, amb l'acte protagonitzat per l'actual conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. Un acte amb el qual Junts per Catalunya volia evidenciar que el seu projecte, a banda de ser municipalista, és també projecte de país, amb voluntat de fer de Catalunya un país capdavanter, entre d'altres camps, en el món digital.

I ahir diumenge, l'aturada era en una terrassa de La Platja, per rebre Jami Matamala, amic de l'ex-president Puigdemont, amb qui va fugir a Bèlgica i amb qui va estar al costat fins que la setmana passada va tornar a Catalunya. La seva rebuda a l'Escala era per explicar la importància dels municipis i la tasca de Puigdemont a Europa.