Ahir va ser diumenge de Rams i, un any més, l'església de Sant Pere de l'Escala es va guarnir per acollir la missa que dóna el tret de sortida a les celebracions de Setmana Santa, amb la tradicional benedicció de la palma a la plaça.

 

Com és tradició el mossèn Martí Colomer, rector de l'Escala, va donar la benvinguda a tots els nens i nenes que ahir es van congregar a fora de l'església per a la benedicció del diumenge de Rams. Els infants, acompanyats dels seus padrins, es van acostar fins a l'església amb les seves palmes, palmons i branques de llorer perquè el capellà els hi faci la benedicció. 

Un cop acabat l'acte, i d'unes paraules del capellà, la gent congregada a fora va entrar a l'església per a seguir l'ofici solemne. El bon temps va fer que moltes famílies escalenques s'apropessin fins a la plaça de l'església on petits i grans van gaudir de l'acte. 

Tal com va explicar mossèn Martí Colomer, en el cristianisme, es celebra el diumenge de Rams perquè es recorda l'entrada de Jesucrist a Jerusalem a dalt d'un burro i acompanyat dels seus deixebles, durant la Pasqua Jueva. Segons l'evangeli, la gent de Jerusalem va rebre Jesús amb alegria, brandant palmes i branques de llorer i d'olivera.