Fa pràcticament un mes que han començat les classes del programa d'inserció social InserVela, que la Federació de Vela, el Club Nàutic l'Escala i l'Ajuntament han impulsat a les instal·lacions del port. Hi participen una desena de nois del municipi. En aquests primers dies, el balanç de totes les parts és molt positiu.



En Soufin té 17 anys i en José Manuel 19. Contents i motivats, han arribat puntuals aquest matí a les 11h a les instal·lacions del Club Nàutic l'Escala per a participar en el programa d'inserció social InserVela, que des de fa un mes s'ha posat en marxa a l'Escala. En aquest curs hi participen una desena de nois d'entre 16 i 25 anys que, com en Soufin i en José Manuel, no els agradava estudiar i no trobaven res que els cridés l'atenció. Amb InserVela, però, se'ls han obert nous horitzons.

És una iniciativa de la Federació Catalana de Vela que inclou classes teòriques i pràctiques.

Amb els 5 anys que fa que es desenvolupa aquest programa, la taxa d'èxit frega el 70 per cent.

L'Escala va decidir sumar-se al projecte arran de les necessitats que ha detectat l'oficina del Pla de Barris. I ha esdevingut el primer port de la zona nord de Catalunya que participa en aquest programa.

El curs va començar el 2 d'octubre. I en aquest temps, ja es poden notar els primers resultats.