Dissabte vinent es celebra la primera festa del nucli antic, programada en el marc del programa de millora social del Pla de Barris. Batucada, jocs per a tothom, dinar de germanor, música, exposició i havaneres per teixir relacions socials i convivència entre els veïns del nucli.



El Programa de Millora Social del Pla de Barris ja ho té gairebé tot a punt per a la celebració de la Festa del Nucli Antic. Està programada per dissabte. La festa engegarà a les deu amb l’actuació de la BatusKala a La Platja. Després, fins a l’hora de dinar, hi haurà jocs del món gegants per a totes les edats. El dinar popular s’ha programat a la plaça Víctor Català, és obert a tothom qui vulgui afegir-s’hi. L'organització d'aquesta festa va ser una de les propostes sorgides en les primeres trobades veïnals del Pla de Barris.

Per assistir al dinar cal inscriure's prèviament. Els interessats poden fer-ho directament a l'oficina del Pla de Barris, a la plaça de les escoles; per telèfon (al número 649.498.390) o via correu electrònic ( a l'adreça plabarrisescala@altemporda.cat ). Al dinar, els comensals cal que es portin el dinar de casa per compartir-ho entre tots. Serà amenitzat per alumnes de l’escola municipal de música El Gavià. I a la tarda, a les quatre s’inaugurarà l’exposició “El Nucli Antic Batega”, a la sala d’actes municipal. Es tracta d’una exposició que vol mostrar la diversitat que viu i conviu al Nucli Antic, la riquesa humana i col•lectiva que habita carrers i places, amb la qual compartim la vida quotidiana i els espais públics.

 Per arrodonir la festa, hi haurà cantada d’havaneres amb el grup Oreig de Mar.