El Museu Virtual de la Moda de Catalunya, iniciativa de la Fundació Lluís Carulla, mostra 16 vestits aportats pel Museu de l’Anxova i de la Sal. Bona part d’ells estan exposats a la casa de pescadors de Can Cintu Xuà.

El museu virtual de la moda és un projecte cultural amb l'objectiu de reunir i mostrar en una plataforma virtual el relat de la història de la indumentària catalana. El projecte va ser guanyador del premi de la Fundació Lluís CArulla l'any 2016 i ha estat presentat el 15 de març passat. Cada vestit exposat està acompanyat de la seva fitxa tècnica, bibliografia i altra informació complementària com per a què servien o qui els confeccionava... de manera que permeti contextualitzar i entendre l'època en què va ser usat.

la informació que cada peça ofereix sigui la que permeti contextualitzar-la, observar-la i entendre-la en la seva època.

De la mateixa manera, les fotografies que l’acompanyen permeten conèixer de ben a prop els detalls i les intimitats de cada peça, ensenyant parts que sovint queden amagades quan s’exposen, com l’interior o les costures.

Entre els centenars de peces que s'hi poden veure n'hi ha de més d'una trentena de museus de Catalunya, entre ells del Museu de l'Anxova i de la Sal.

La ideòloga del museu virtual ha estat Laura Casal-Valls, historiadora de l'art especialitzada en història de la indumentària. Es pot consultar a l'adreça museudelamoda.cat