Des de fa un parell d'anys, la secció de jujitsu del CER de l'Escala imparteix classes pioneres de jujitsu adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Es fan cada 15 dies, els dimecres al matí. Per ara compte amb 4 alumnes vinguts de diferents punts de la demarcació.



Són l'Albert Cebrià de Figueres, la Maite Llandrich de l'Escala i en Jordi Vendrell de Montfullà. Dos dimecres al mes es troben al matí al Centre Esportiu i Recreatiu de l'Escala per participar a les classes de jujitsu adaptat per a persones amb discapacitat. En total, però acostumen a ser 4 alumnes: ells tres i en Dani. La Maite només fa un parell de mesos que ve, però l'Albert i en Jordi hi són des del principi, ara fa dos anys.

Tal com explica l'Albert, ell i un dels monitors, el seu germà Jordi, de sempre que són amants de les arts marcials. Ara fa tres anys, i arran del seu accident, van començar a treballar per mirar d'adaptar el jujitsu a persones amb mobilitat reduïda. La seva ha estat una feina pionera reconeguda per la Federació i que ha despertat l'interès d'altres països.

I és que els beneficis de practicar el jujitsu adaptat són clars.

Quan es pregunta als monitors què els mou a venir els dimecres al CER, la resposta d'en Carles Bazo i en Jordi Cebrià coincideix.

Unes paraules que la Maite corrobora.