El PSC gironí escull l'Escala per començar la campanya electoral, amb la celebració d'un sopar al restaurant Mig meló. Van acompanyar Rafel Bruguera pesos pesants del socialisme gironí i català, com l'expresident José Montilla.

El PSC de les comarques de Girona va escollir l'Escala per donar el tret de sortida a la campanya electoral dels comicis del 21 de desembre. Envoltat de la plana major socialista gironina i de companys escalencs, Rafel Bruguera va presentar el cartell i el programa durant un sopar. Per a la foto, va escollir que l'acompanyessin l'expresident de la Generalitat i ara senador José Montilla, el regidor a l'Ajuntament de Figueres, Pere Casellas, i l'últim fitxatge del PSC gironí, la fins ara membre d'Unió Montserrat Surroca. Per a Rafel Bruguera, votar socialista és apostar per un canvi de rumb. I es va mostrar convençut que seran la sorpresa d'aquestes eleccions.

José Montilla va assistir al sopar per donar suport a un candidat històric dins el PSC com és Rafel Bruguera, exalcalde de l'Escala i senador en nombroses ocasions que repeteix com a cap de llista. Montilla assegura que els socialistes són l'única opció capaç de tornar a unir la societat catalana i recuperar l'economia, a partir d'una reforma assenyada de la Constitució.

A l'acte d'inici de campanya es van poder veure pesos pesants del socialisme altempordanès, com l'alcalde de Torroella de Fluvià Pere Moradell o Martí Sans. I socialistes gironins, com l'exalcaldessa de Salt Iolanda Pineda, la portaveu a l'Ajuntament de Girona Sílvia Paneque o l'exalcalde de Palafrugell Juli Fernández.