Restaurant Oreig, Caravel·la i La Clota empaten a punts a millor tapa de l'Anxova 2017, un fet curiós, però que denota que hi ha bon nivell i que no és fàcil escollir una única tapa. La més original ha anat a mans del Restaurant Oreig que enguany ha fet doblet amb una tapa fresca, gustosa i treballada. 

La setena edició de la Ruta de la Tapa de l'Anxova de l'Escala s'ha tancat amb un total de 31.244 tapes servides entre els 48 establiments que hi participaven. Un total de 45 persones han completat tota la ruta i en haver tastat les 48 tapes s'han convertit en jurat, podent escollir la millor tapa i la més original. De tots les butlletes completes, 5 butlletes van deixar sense marcar la millor tapa i 9 butlletes no van votar la tapa més original. 

Per primer cop hi ha hagut un triple empat a 7 punts a la categoria de la millor tapa, amb els restaurants Oreig, la Clota i la Caravel·la compartint premi. L'Oreig, a més, ha estat premiat per partida doble, ja que els que van completar la ruta l'han escollit per segon any consecutiu com a tapa més original amb un total d'11 vots. Aquest fet demostra el nivell que té la ruta i que cada vegada costa més escollir una única tapa.

Des de Montgó el Restaurant Oreig, destacar que el premi ha estat buscat i treballat, després de no aconseguir el premi gran l'any anterior

No els hi ha posat fàcil el Caravel·la, que ja tenen experiència en guanyar aquest premi. Seguint la seva línia de treballa, una any més han sorprès al públic 

A les portes del premi gran s'han quedat el Dell'Arte amb 6 vots o L'Escal amb 4. La tapa més original també ha estat molt renyida amb l'oreig com a guanyador amb 11 punts, el caravel·la amb 9 vots i gelateria Zucchero amb 5 vots. 

Durant l'entrega de premis també s'ha fet el sorteig públic per repartir els diferents premis que hi havia per a les persones que han completat el total de la ruta, han fet 26 tapes o han fet les 21 de fora. Els guanyadors han estat:  -Premi d'un àpat al celler de Can Roca: Isabel Espada -Premi d'un àpat al restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar: Alexandra Quintana -Val de 50 euros per gastar als comerços de l'UBET abans del 31 d'octubre: Gabriel Pey , Gerard Tubau, Marta Moreno, Guillem Pous  i Josep Antoñanzas 

Finalment, el guanyador del premi del concurs de fotografia de la ruta a Instagram, ha estat per a l'usuari @ishkra2. S'havien penjat un total d'unes 120 fotos amb les etiquetes #anxovadelEscala #visitlescala.