31.244 tapes servides a la setena ruta de la tapa de l’anxova, un 15% menys que l’any passat, tot i l’increment de locals participants. Només 45 persones han arribat a completar la ruta i segellar totes les caselles de la seva butlleta.

La tensió política dels últims dies de setembre i especialment del cap de setmana del referèndum han provocat que les tapes servides a la setena ruta de la tapa de l'anxova decreixés respecte l'any passat. En els 48 locals participants a la ruta s'han servit un total de 31 244 tapes, un 15% menys que l'any passat, tot i que enguany havia crescut el número de locals participants.

Avui s'han facilitat les dades de participació de la ruta d'aquest any i s'han obert les urnes on els qui havien completat tota o part de la ruta havien dipositat les seves butlletes. En total, s'han recollit 110 butlletes, de les quals 45 havien completat tots els locals i 58 havien degustat més de 26 tapes.

El que no ha parat de créixer des de la primera edició de la ruta ha estat el nombre de locals inscrits. Enguany s'havia acotat a un màxim de 50, si bé a última hora un d'ells va decaure i un cop començada la ruta se'n va haver d'anul·lar un altre perquè no podia complir amb els horaris mínims d'obertura. Casos com aquests han fet que des de l'ADET ja s'estiguin plantejant d'acotar encara més la participació a partir de l'any vinent.

El dimecres de la setmana vinent es farà públic quina ha estat la millor tapa i quina la més original. Premis que sortiran dels vots que han pogut fer els participants que han consumit les tapes de tots els locals participants.

Aquests votants opten a premis com un menú per a dues persones al Celler de Can Roca, un més al Sant Pau de Carme Ruscalleda, diversos menús en restaurants locals i vals de compra als locals agremiats a la UBET.