Aquesta setmana arriba a la cartellera la lluita més esperada entre humans i simis a 'La guerra del planeta de los simios' tercera part d'una trilogia molt ben acollida per part del públic. També arriba la tercera part de Cars, film d'animació amb Rayo McQueen de protagonista. 

De nou divendres i amb ell les novetats cinematogràfiques, amb les altes temperatures les sales de cinema poden ser un lloc ideal per passar unes horetes de la tarda. Aquesta setmana arriben novetats de gran nivell, candidates a convertir-se en el número 1 dels rànquings. La gran estrena de la setmana serà la tercera i última part de la trilogia 'El planeta de los simios'. Sota el títol 'La guerra del planeta de los simios' arriba un dels grans blockbusters de l'estiu, rival directe de Wonder Woman o Spider-Man:Homecoming per convertir-se en la més taquillera de l'estiu. En aquesta ocasió César i els seus simis es veuen obligats a entrar en un conflicte amb un exèrcit d'humans dirigits per un coronel despietat, interpretat per Woody Harrelson. Després de patir una pèrdua inimaginable de simis, César lluita contra els seus instints més foscos i comença la seva pròpia creuada per venjar la seva espècie. Matt Reeves repeteix com a director després de la seva feina a 'El amanecer del planeta de los simios' també ho fa l'actor Andy Serkis qui fa de César.

A l'espera de l'arribada de Coco, la gran aposta de Pixar per a aquest 2017, aquest divendres arriba 'Cars 3' dirigida i escrita per un debutant, Brian Fee, es tracta d'una continuació bastant independent de les dues entregues anteriors que van arrasar les taquilles de casa nostra. Sorprès per una nova generació de corredors ultraràpids, el llegendari cotxe Rayo McQueen perd sobtadament la seva posició de líder en l'esport que tant estima. Per recuperar la seva hegemonia, necessitarà l'ajuda d'una jove mecànica de carreres, Cruz Ramírez, que té el seu propi pla per guanyar una última vegada la Copa Piston i demostrar el poder i el saber fer de Rayo McQueen.

Per aquells que busquen un cinema no tan mediàtic arriba 'Su mejor historia' un entranyable homenatge al món del cinema, i sobretot a l'oculta figura del guionista, i la seva fal·lera creativa. A més, es reflecteix molt bé com tothom sempre es veu capaç de dir com ha de ser la història, malgrat que realment això demani de gran ofici. Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy, Jack Huston i Helen McCrory entre molts altres són les cares més conegudes d'aquest film emmarcat a la II guerra mundial . Una companyia de cinema de Londres rep l'encàrrec de fer una pel·lícula optimista per aixecar la moral de la població durant la guerra. Perquè la història tingui un toc femení, decideixen incorporar una dona a l'extravagant grup de guionistes. Una feina considerada només d'homes, tot i que molts guions eren escrits per dones cobrant la meitat i no surtin als títols de crèdit. Això és justament el que li va passar a la guionista gal·lesa Diana Morgan, personatge real en el qual està inspirada la protagonista d'aquest film, i a qui la directora Lone Scherfig volia reivindicar, convertint-ho en un elegant al·legat feminista.

Aquells que busquin cinema europeu, arriba una producción alemanya de gran èxit al seu país. 'Cita a ciegas con la vida' on un prometedor estudiant invident supera amb determinació tots els obstacles que troba per complir el seu somni de treballar en un hotel de luxe. Però l'arribada de l'amor, farà que la seva controlada vida canvi massa ràpid. 

I de nou l'Escala es converteix en escenari de pel·lícula, ho fa a 'Brava', el retorn cinematogràfic de la directora i guionista barcelonina Roser Aguilar, després de la notable Lo mejor de mí i del divertit curtmetratge Ahora no puedo . En aquesta ocasió, la cineasta se centra en una dona, que després de ser testimoni i víctima d'una agressió sexual al metro, es trenca per dins i fuig al seu poble per intentar trobar-se a si mateixa.