El 12 de juny comença el període per votar els projectes dels pressupostos participatius de l'Escala. Aquesta és l'última fase del procés i d'aquí en sortiran les inversions finals, les que es pagaran amb els 400.000 euros reservats. La votació es podrà fer via web o presencial fins el 2 de juliol.

Dilluns que ve, dia 12 de juny, comença l'última fase dels pressupostos participatius de l'Escala: es podran votar els 19 projectes seleccionats al taller popular del març passat. La votació es podrà fer per internet a participacio.lescala.cat o presencialment dipositant una butlleta a l'OAC, la biblioteca o l'oficina de turisme de la plaça de les Escoles. Hi ha temps fins al 2 de juliol i d'aquesta última fase en sortiran les inversions definitives que es pagaran amb els 400.000 euros reservats. Cada persona podrà triar entre 1 i 6 de les 19 propostes finalistes. Les 4 propostes més votades s'executaran segur, i després s'aniran fent la resta d'obres per ordre de votació fins a arribar als 400.000 euros.

El procés dels pressupostos participatius de l'Ajuntament de l'Escala va iniciar-se el novembre passat. Ha consistit en la presentació de propostes per part de la ciutadania, l'estudi tècnic de cada inversió i el taller popular per a prioritzar les obres. Ara, amb aquesta votació es tanca el procés.

Per a poder participar en aquesta votació cal ser major de 16 anys i estar empadronat a l'Escala. El sistema requereix el número de DNI i la data de naixement. Totes les persones amb dret a vot només podran participar una sola vegada. En cas de duplicitat, es prioritzarà el vot fet per internet.