La periodista Carme Colomina, amb una xerrada sobre el populisme a Europa, protagonitza la clausura del cicle de xerrades a l'Alfolí d'aquesta primavera.



Carme Colomina, periodista del diari Ara, va centrar la seva conferència sobre els populismes que han crescut a Europa sobretot en les dues últimes dècades. La seva anàlisis de la situació partia de les eleccions austríaques de 1999, primer cop que un partit populista, liderat per George Haider, toca poder en entrar a formar part d'un govern de coalició.

La xerrada va tenir lloc divendres a l'Alfolí de la Sal, davant una trentena de persones que van obrir al final un diàleg molt participatiu amb la periodista convidada. Un dels temes que va apuntar Carme Colomina els efectes que ha provocat la crisi en la percepció que la població té de la Unió Europea.

La crisi també ha afectat en la confiança de la ciutadania envers la Unió Europea, sobretot quan s'ha vist que el poder polític ha estat incapaç de controlar el poder financer.

Per a Colomina, el populisme ja ha tocat sostre. I posava d'exemple el cas francès i el màxim moment de tensió davant l'amenaça que el Front Popular de Marine Le Pen arribés a la presidència de la república francesa.

La de Carme Colomina va ser la segona i última de les xerrades del cicle "60 anys dels tractats d'Europa. El futur d'Europa" que havia obert fa quinze dies l'enginyer i ex-ministre Joan Majó.