Avui han engegat les primeres Jornades Gastronòmiques de la Sèpia. Amb la implicació de setze restaurants del municipi, aquestes jornades se sumen al projecte sèpia i plantegen la creació d'un producte turístic diferenciat, de qualitat i de quilòmetre zero.

Un total de setze restaurants de l'Escala ofereixen des d'avui i fins el 15 de juny menús especials amb la sèpia com a ingredient principal.

El sector gastronòmic del municipi s'afegeix així al projecte sèpia, una iniciativa que persegueix afavorir la reproducció d'aquest cefalòpode i ajudar els pescadors artesans a recuperar una pesquera tradicional i sostenible. Amb aquestes jornades, des dels fogons dels restaurants escalencs se sumen a la creació d'un nou producte turístic diferenciat, de qualitat i de quilòmetre zero.

Als menús elaborats pels setze restaurants participants a les jornades la sèpia hi és present de múltiples formes. Ja sigui a la planxa, com a peça central d'un arròs negre, guisada amb pèsols, com a protagonista d'una amanida tèbia o en forma de tallerines. Els preus oscil·len entre els 27 euros i mig, el més barat, i els 73, el més car.

La implicació dels restaurants en el projecte ha estat lloada per la regidora de turisme.

Amb les jornades, els restaurants volen aportar un valor afegit a un producte de pesca tradicional i sostenible. Un producte pescat, cuinat i elaborat a l'Escala. Les jornades estaran obertes tota la primera quinzena de juny.