Poesia arran de mar i Fira d'Entitats emmarquen un cap de setmana llarg amb recuperació de temperatures. La poesia, demà, a la Mar d'en Manassa; la fira d'entitats, diumenge a plaça Catalunya.

Avui comença un cap de setmana llarg. Tres jornades festives, ja que dilluns és la festa del treball, 1 de maig. Un cap de setmana amb múltiples activitats programades. Algunes de multitudinàries i de caire esportiu com és la Marató d'Empúries, diumenge; d'altres amb un caire més comercial, com és la Botiga al Carrer de la UBET, dissabte; i d'altres més d'àmbit cultural com la sisena cala Poètica, demà dissabte, o la fira d'entitats, el dilluns.

La Cala Poètica arriba enguany a la seva sisena edició. És una iniciativa municipal que posa de relleu el gènere poètic, cada primavera, en un espai emblemàtic i d'una bellesa plàstica inqüestionable com és la Mar d'en Manassa. Amb el mar com a teló de fons, tres poetes destacats fan un tastet de la seva obra als assistents. Enguany els convidats són la lleidatana Dolors Miquel, amb quinze llibres de poesia publicats, ha estat crítica literària en diferents mitjans escrits i ha traduït poesia, especialment grega. La barcelonina Blanca Llum Vidal que, a banda de poetessa, és editora. Ha editat, entre d'altres, "Un film (3000m)" de Víctor Català, de qui ara n'edita els contes. I Josep Pedrals, dedicat a la poesia des de diversos fronts, com a autor, com a recitador professional o com a divulgador amb cursos i conferències.

A més dels tres poetes, la part musical anirà a càrrec de Marc Egea, viola de roda. La presentació, un any més, amb l'actriu de teatre Cristina Cervià.

I dilluns, 1 de maig, el protagonisme el prendrà l'acte anual de reconeixement al teixit associatiu local, la Fira d'entitats locals, amb desenes d'actes, demostracions i exhibicions, a la plaça Catalunya.

La fira es clourà amb un aperitiu vermut per als responsables de totes les entitats participants a la trobada.