Els alumnes de l'EScola Empúries de l'Escala treballen aquest mes en l'elaboració de mosaics a l'estil clàssic. En fan quatre, un per a cada cicle, inspirats en els elements bàsics de l'aigua, la terra, l'aire i el foc, que s'instal·laran als quatre punts cardinals del pati de l'escola.

El pati de l'escola Empúries de l'Escala lluirà d'aquí a pocs dies de quatre mosaics ben originals, construits pels mateixos alumnes del centre. La idea cal emmarcar-la en el projecte pati que l'escola ha engegat aquest any per fer més acollidor aquest espai de joc. És una iniciativa sorgida del col·lectiu de pares que s'han implicat molt en el projecte. Cada mosaic està inspirat en un element bàsic de la natura. Lilian Xiqués, cap d'estudis de l'Escola Empúries:

Els alumnes treballen amb fragments ceràmics recollits de les platges de l'Escala.

Cada setmana es fa un mosaic. de manera que la setmana entrant estaran fets els quatre. Com que els grups són molt nombrosos, es parteixen en dos i mentre uns treballen en el mosaic, la resta veuen un audiovisual.

La participació dels alumnes és molt intensa en totes les etapes del procés, des de la manipulació dels materials i disseny, fins al rejuntat de tot plegat, havent passat per la fixació de totes les peces.

La satisfacció és màxima en tots els col·lectius. Tant a nivell de direcció del centre com entre els alumnes.

Un dels aspectes que més s'ha destacat, també, ha estat la implicació del col·lectiu de pares. Pares o mares han estat els responsables d'acompanyar els nens en tot el procés de construcció dels mosaics, però també a l'hora de comentar l'audiovisual o de fer un taller joc de teatre vinculat amb el tema.

Els mosaics s'instal·laran al pati el divendres de la setmana vinent, últim dia de març.