El ple de l'Escala del mes de febrer dóna el vist-i-plau a la delimitació d'una franja de la platja del rec oberta als gossos. El pla d'usos de platges també preveu que enguany no es pugui instal·lar el parc aquàtic de la platja de Riells. L'ambient plàcid de tot el ple es va enrarir a l'apartat de precs i preguntes.

L'Escala tindrà una platja on s'hi podrà anar amb gossos gràcies al pla d'usos de platges d'aquest any, que es va aprovar en el ple d'ahir al vespre. En total, la sessió ordinària del mes de febrer tenia 13 punts a l'ordre del dia, entre els quals hi havia l'aprovació d'aquest nou pla de les zones de bany. Malgrat ésser un ple plàcid, tal com el qualifiquen totes les formacions polítiques, es va generar molt debat sobre qüestions tant importants com l'urbanisme o el turisme.

Un dels punts destacats del ple d'ahir va ser l'aprovació inicial del projecte d'urbanització del carrer Sàlvia i els passatges Camp Rabassa 20 i 28. Aquests tres vials no tenen sortida i només hi ha una petita part urbanitzada. Amb aquesta actuació es milloraran els serveis i es pavimentarà els vials, a més de connectar-los de manera que es doni sortida a tots tres. El projecte també preveu resoldre els problemes d'acumulació d'aigua en aquesta zona, amb una millora de la xarxa d'aigües pluvials. La inversió prevista és de 271.446 euros i contempla l'aplicació de contribucions especials als veïns afectats. Tots els grups hi votaven a favor, a excepció del regidor del PP.

Pel que fa a la creació d'una zona de bany per a gossos, es farà a la platja del Rec del Molí. Aquesta era una reivindicació que havia anat en augment els darrers anys i l'Escala no tenia fins ara cap platja de sorra en què s'hi permetés l'accés amb animals. El tram delimitat serà el que va des de la passera d'accés fins al rec i la resta de la platja seguirà sent només per a banyistes. Això obliga a desplaçar uns metres una de les concessions d'ús recreatiu que hi havia en aquesta zona. Tots els grups, excepte el PP, van votar-hi a favor.

 

L'ambient plàcid de tot el ple, en què tots els acords van ser aprovats amb majories molt àmplies, es va enrarir, però, a l'apartat de precs i preguntes. 

El pròxim ple serà el dilluns 6 de març. L'enregistrament íntegre del Ple es pot seguir a través del programa "Talls de ple" de Ràdio l'Escala, que s'emet just després dels informatius locals de les sis. També es pot descarregar del web www.radiolescala.cat.