Les excavacions del 70è Curs d’Arqueologia d’Empúries posen al descobert noves estructures d’època romana i un tresoret amb 200 denaris de plata, el més nombrós que s’ha localitzat fins ara. Avui se n'han donat tots els detalls en la roda de premsa on s'ha fet balanç.

Finalment, al tresoret trobat al Jaciment d'Empúries dins el 70è Curs d'Arqueologia hi havia un total de 200 denaris romans de plata, la troballa més important descoberta fins ara al jaciment emporità.

Avui, dia de tancament del curs, s'han mostrat totes al costat de la petita àmfora que les contenia, 8 d'elles ja restaurades, al costat d'una altra peça simbòlica, un simpulum de bronze, una eina que servia per treure el vi dels recipients on s'emmagatzemava.

En una primera estimació les monedes es daten entre finals del segle II abans de Crist i inicis del primer.

Vistos els símbols i inscripcions que es poden veure a les primeres que s'han netejat es destaca la molta informació que se'n podrà extreure, com el lloc on es van encunyar.

Les troballes s'han fet a l'Ínsula 30,  a una capa inferior a una racó d'una casa que es va cremar, que es creu era un celler.

Va ser un alumne del curs qui va descobrir l'amforeta que contenia les monedes, un curs que aquest estiu s'ha vist premiat amb aquest descobriment.

En aquest últims dies van apareixent peces que sorprenen als arqueòlegs, a les últimes hores un tros de fusta d'una porta de l'habitatge excavat acompanyat del pany i també de les xarneres.

A la presentació hi ha assistit el Director del Museu d'Arqueologia de Catalunya Josep Manuel Rueda, dstacant la tasca d'investigació que es desenvolupa a Empúries i la importància del Jaciment.