El Museu d'Arqueologia de Catalunya inaugura una nova sala d'exposicions temporals . L'obertura s'ha fet aprofitant l'estrena de la mostra 'Empúries. Mirant el passat. Construint el futur' que recull material de les darreres excavacions.

El Museu d'Empúries disposa des d'ara d'una nova sala d'exposicions temporals, que s'ha inaugurat coincidint amb l'estrena de l'exposició 'Empúries. Mirant el passat. Construint el futur'.

La mostra, produïda per MAC-Empúries,  repassa la història del jaciment i presenta els resultats de les últimes excavacions.

La sala en sí tindrà diversos usos.

L'exposició mostra també els projectes de recerca desenvolupats al voltant del jaciment i detalla els programes que s'estan portant a terme per millorar la qualitat interpretativa del conjunt arqueològic, com el nou centre d'acollida o , per exemple, la museització de l'Stoa.

Les obres de la sala i dels nous espais que s'habilitaran, amb un pressupost d'un milió 300mil euros, estan emmarcats dins del programa 'Patrimoni en Acció' impulsat pel Departament de Cultura, a través de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i l'Obra Social 'la Caixa.

Pel que fa a les peces inèdites, que properament passaran a l'exposició permanent, hi trobem tres vitrines , una amb continguts de la ciuitat grega i de la ïsula 30 de la ciutat romana.

Les altres vitrines corresponen a materials recuperats de l'exterior del jaciment.

L'exposició es pot visitar fins a finals de maig, quan entrarà la mostra d'estiu, enguany dedicada al sexe en època romana.

De totes maneres es preveu que passat l'estiu, al setembre, es pugui exposar un mesos més per poder explicar al visitant els canvis que es produiran al jaciment en els propers mesos.