D'acord amb la normativa europea, aquest cap de setmana toca tornar a l'horari d'hivern. La matinada de dissabte, quan siguin les tres, haurem d'endarrerir el rellotge a les dues. 

La nit de dissabte a diumenge haurem d'endarrerir el rellotge una hora, per passar de l'horari d'estiu al d'hivern. Aquest canvi d'hora és fruit d'una convenció a nivell europeu i té com a objectiu principal l'estalvi energètic. Sergi Corral, meteoròleg.

Aquest canvi d'horari tan brusc pot produir trastorns en el son o tristesa en algunes persones per la disminució de les hores de llum natural. Una afectació que és major en criatures i persones grans. Sergi Corral.

En la majoria  de països del continent europeu es va aplicar aquesta mesura a partir de la Primera Guerra Mundial i es va institucionalitzar l'any 1974 a causa de la primera crisi del petroli, quan els països, inclòs l'Estat espanyol, van decidir avançar els rellotges per aprofitar més la llum del sol. Des del 1981 el canvi d'hora s'aplica com una directiva europea i fixa que l'horari d'hivern comença l'últim cap de setmana d'octubre i el d'estiu, l'últim cap de setmana de març.