Pugen les temperatures i arriben els mosquits. Un any més és en marxa una campanya per combatre el mosquit tigre on es demana col·laboració de la ciutadania a l'hora de prevenir. Pels animals també és important anar en compte per evitar el contagi de la lesmaniosi.

Han començat  les actuacions per combatre el mosquit tigre promogudes pel Dipsalut de la Diputació de Girona, el Servei de Control de Mosquits i els ajuntaments de la demarcació.

Aquestes actuacions inclouen tractaments amb larvicides als punts de cria dels espais públics i accions per sensibilitzar la població de la importància d’evitar que l’insecte es reprodueixi als espais privats. Enguany la campanya contra el mosquit tigre s’avança, ja que la meteorologia ha accelerat l’activitat biològica d’aquest insecte. Ara mateix ja  se n'han detectat larves en alguns municipis gironins. Els espais públics els ha de controlar l'administració, però és més que necessària la implicació dels ciutadans dins les seves propietats.Per prevenir només cal seguir unes normes bàsiques.

És important recordar que el mosquit tigre pot transmetre malalties tropicals emergents com el dengue o el chikingunya, tal i com s’ha demostrat en altres països mediterranis.

Això pel que fa als humans.Pel que fa als gossos , cal anar en compte amb la Lesmaniasis , una malaltia que pot ser mortal que es transmet a través del mosquit flebotomo. La temporada de perill va de maig a setembre, però en paisos càlids com el nostre se'n poden trobar tot l'any. Cal estar alerta amb els símptomes i reaccionar ràpid quan es detecta. 

Con en tot el més important és prevenir.

Si al gos se li detecta la malaltia,  el veterinari ha de decidir el tractament a seguir depenent de les característiques de cada cas.