La Biblioteca Víctor Català va organitzar divendres una xerrada sobre higiene personal, neteja de la llar i cosmètica Residu Zero a càrrec d'Esther Peñarrubia, traductora del llibre 'Residu Zero a casa'. Peñarrubia va oferir també un taller de Furoshiki, per aprendre a embolicar sense generar residus.
Viure intentant generar el mínim residu és el que fomenta la filosofia Residu Zero impulsada per Bea Johnson l'any 2013, autora del llibre Zero Waste Home. Una filosofia que podem aplicar a tots els àmbits de la nostra vida. Divendres, Esther Peñarrubia, traductora del llibre al català i al castellà, va oferir una xerrada a la Biblioteca Víctor Català on va donar eines per aplicar el Residu Zero a la higiene personal i la neteja de la llar, tot fent servir productes naturals, sense embolcalls i lliures de tòxics. A més, també va oferir exemples de cosmètics naturals. Segons Peñarrubia, un dels més senzills d'introduir al nostre dia a dia és la luffa com a alternativa al fregall artificial.
La xerrada va acabar amb un taller de Furoshiki, és a dir, embolicar amb roba. Peñarrubia va ensenyar diferents tècniques de farcell per evitar haver d'utilitzar plàstic o paper per embolicar productes o regals. En aquest sentit, Peñarrubia afirma que moltes de les tècniques que aplica el Residu Zero no són noves, sinó que anys enrere ja es duien a terme.
La filosofia Residu Zero es basa en cinc erres: Rebutjar, Reduir, Reutilitzar, Reciclar i Retornar a la Terra. No era la primera vegada que Peñarrubia feia un taller sobre aquesta filosofia a l'Escala, en altres ocasions havia parlat de reduir residus a la llar i en el comerç.