Publicitat
Publicitat

Creixen més d'un 50% els usuaris atesos per Càritas l'Escala

Càritas l'Escala ha atès 105 persones el 2023, xifra que suposa un increment del 54% respecte a l'any anterior. L'entitat, que ha publicat la seva memòria anual, ha situat l'accés a l'habitatge com un dels principals problemes del municipi.

Un total de 105 persones foren ateses l'any passat per Càritas l'Escala, un 54% més respecte al 2022, quan en foren 63. En concret, el 46% dels usuaris es trobaven en situació administrativa no regularitzada i en aquest sentit, no podien rebre ajudes de l'administració pública. La dificultat en trobar un habitatge amb un lloguer assequible fou una de les principals problemàtiques que van haver de sortejar. De fet, el 57% de les persones ateses per l'entitat es trobava en risc d'exclusió residencial.

Hi ha usuaris que accedeixen a Càritas per iniciativa pròpia, mentre que d'altres són derivats de Serveis Socials. En el darrer any a l'Escala no només van augmentar les atencions, sinó que també, va créixer el nombre d'ajudes econòmiques per cobrir les necessitats bàsiques de les persones en situació de vulnerabilitat. Des de l'entitat preveuen que, a causa de la inflació, la cobertura enguany encara s'accentuï més.

Paral·lelament, 18 joves de primària i secundària en situació de vulnerabilitat van formar part del Servei d'Intervenció Educativa (SIE), que ofereix classes de reforç escolar i educació en valors. En canvi, el col·lectiu de la gent gran es va poder adherir a les visites periòdiques en el domicili o a la residència Els Pins per combatre la solitud, així com a l'espai de conversa setmanal amb 16 voluntaris, entre els quals alumnes de l'institut. A més, 19 persones es van beneficiar l'any passat del 'Rober', un servei que tal com indica el seu nom, proporciona gratuïtament roba i calçat.

La radiografia del 2023 de l'entitat ara, es pot consultar en la seva memòria anual. En les dades econòmiques s'exposa que Càritas l'Escala va rebre uns ingressos de 57.622 euros, el 70% provinents de fons públics, entre els quals de l'Ajuntament de l'Escala, que va emetre una ajuda de 20.000 euros. La inversió fou de 69.815 euros, i més del 98% es va destinar a serveis d'acció social, sigui per cobrir necessitats bàsiques dels usuaris, pel programa d'infància, joves i família o per l'acompanyament a la gent gran.

L'horari d'atenció al públic de Càritas l'Escala és dilluns i dijous al matí pel seu servei d'acollida, mentre que el dimarts a la tarda i dimecres al matí està operatiu el 'Rober', que resta obert a la ciutadania com a botiga de segona mà. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar