Publicitat
Publicitat

Els càmpings gironins preveuen un estiu amb una ocupació similar a l'any passat

L'Associació de Càmpings de Girona ha augurat una bona campanya d'estiu, amb unes xifres d'ocupació que podrien ser similars a les de l'any passat. El seu president ha apuntat que s'està assolint la desestacionalització, a causa d'un increment de reserves fora de temporada alta. Una situació que afavoreix al sector, perquè els permet "fidelitzar" els equips.

La campanya d'estiu es llegeix amb optimisme a la demarcació. Ho ha traslladat l'Associació de Càmpings de Girona, que preveu assolir unes xifres d'ocupació similars a l'any passat, quan es va arribar el 70% de mitjana al juliol i el 85% a l'agost. A hores d'ara, el volum de reserves "és important" i en concret, s'ha constatat que la temporada s'allarga, "tant a l'inici com al final". De fet, els càmpings gironins han registrat un primer quadrimestre de rècord, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), amb més de 210.000 visitants, un 1,7% més que el 2023.

L'increment de reserves fora de l'època estival "afavoreix el sector, i també al territori". En aquest sentit, el president de l'associació, Miquel Gotanegra, ha explicat que els establiments poden tenir equips "fidelitzats" i alhora, "qualificats". També, ha apuntat que els turistes visiten els municipis més enllà de la temporada alta i, per tant, contribueixen a l'economia local quan no hi ha tant de moviment.

Entre els motius de la desestacionalització hi ha el canvi climàtic. D'aquesta manera, clients estrangers de perfil sènior cada vegada opten més per visitar Catalunya, quan fa menys calor. També, ha influït que la Setmana Santa enguany, hagi caigut abans i així, s'hagi esponjat l'ocupació.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar