Publicitat
Publicitat

Una primavera amb molta pluja i poca tramuntana

L'Escala tanca una de les primaveres més plujoses dels darrers anys. Els gairebé 250 litres per metre quadrat caigut en tres mesos han fet reverdir un paisatge molt assedegat per la sequera. 

La pluja i el color verd han tornat a ser els protagonistes de la primavera a l'Escala i l'Empordà. Després d'un hivern marcat altre cop per la sequera, al març els núvols es van començar a botir i pràcticament no ha parat de ploure fins a finals de maig. 

D'entre els tres mesos han destacat sobretot març i maig, on han sovintejat els canvis de temps, les tronades i el domini de més núvols que no pas el cel serè.

Una situació que no ha tingut res a veure amb l'any passat, on el pluviòmetre només va recollir poc més de 60 litres. La pluja s'ha traduït en un paisatge totalment diferent, amb els prats, turons, boscos i camps ben verds. Els rius i els embassaments han notat una crescuda a partir de maig, quan el terreny ja havia rebut prou aigua. 

La ploguda ha amagat una primavera càlida i altre cop amb poca tramuntana. El març va batre el rècord de temperatura mitjana dels darrers 20 anys i només maig ha quedat per sota els valors normals. 

La primera setmana de l'estiu meteorològic s'entreveu més càlida, però amb nous canvis just passat el cap de setmana. Uns alts i baixos que poden tenir continuïtat tot el mes.  



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar