Publicitat
Publicitat

El Plemcat tindrà una línia d'evacuació soterrada de 41,8 km

L'Estat ha tret aquest divendres a informació pública el projecte de la plataforma d'assaig d'eòlica marina 'Plemcat'. La infraestructura afecta els termes de Sant Pere Pescador, l'Escala, l'Armentera, Ventalló, Sant Mori i Vilaür, i tindrà una línia d'evacuació soterrada de 25,8 quilòmetres submarins i 16 quilòmetres terrestres.

La plataforma d'assaig d'eòlica marina 'Plemcat' constarà d'un espai de 7,4 quilòmetres quadrats, on s'ubicaran fins a tres prototips d'aerogeneradors. En concret, els molins tindran una alçada màxima de 261 metres, amb 15 MW de potència cadascun. Dins el perímetre, també s'instal·larà una boia de connexió flotant, que connectarà amb la línia d'evacuació a l'alta tensió.

Seran un total de 41,8 quilòmetres de cables soterrats, 16 quilòmetres dels quals seran terrestres, que afectaran els termes de Sant Pere Pescador (443 metres), l'Escala (1.210 metres), l'Armentera (689 metres), Ventalló (8.283 metres), Sant Mori (3.181 metres) i Vilaür (2.485 metres), on es construirà una subestació elèctrica. Des del Govern, en declaracions a l'ACN, han assegurat que la connexió sota terra "seguirà camins existents i evitarà ocupar camps de cultiu". 

Ara, el Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica ha sotmès a informació pública el 'Plemcat', després que aquest divendres al matí ho hagi publicat el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

L'anunci inclou la sol·licitud d'autorització administrativa prèvia i de construcció, l'elaboració de la declaració d'impacte ambiental, així com la petició d'utilitat pública del projecte. Segons s'especifica, la plataforma d'assaig d'eòlica marina costarà 62,4 milions d'euros i comptarà amb una potència màxima de 30 MW. 

El 'Plemcat', que promou el Govern de la Generalitat, s'ubicarà a 16 quilòmetres de l'Estartit; 17,2 de Cadaqués; 19,36 del Cap de Creus i 23 quilòmetres de l'Escala. Amb la publicació al BOE, s'obre un període de trenta dies per presentar-hi al·legacions.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar